вівторок, 25 квітня 2017 р.

«Барвами творчості встелена доля»

Неповторністю і казковою чарівністю  робіт декоративно –прикладного мистецтва подільської художниці Віри Петрівни Спірякіної насолоджувались відвідувачі Городоцької районної бібліотеки 25 квітня на творчому вечорі «Барвами творчості встелена доля».
Свої роботи Віра Петрівна створює з пташиного пір’я. Завдяки легкості, ніжності і повітряній текстурі матеріалу, автору вдається надати об’єму зображенням, роблячи їх справді казковими. Для художниці пір’я, як матеріал, є неймовірним джерелом натхнення для творчості. Саме з їх допомогою можна створювати воістину прекрасні картини та аплікації, які здалеку нагадують живопис. Своєю неперевершеною колірною гамою, штрихами і мазками Віра Петрівна віддає перевагу незвичайному мистецтву. Кожна її робота – справжній шедевр, де завдяки непересічному погляду на природу речей, нестримній фантазії, копіткій праці, оживають образи і сюжети. Дивлячись на них  радіє душа. Твори Спірякіної прикрашають  колекції мистецтвознавців Франції, Німеччини, Ізраїлю, Польщі. Витонченість ліній, оригінальний задум картин, художниця черпає із власної поезії.  „Кожна картина переплітається з моїми віршами, які пізніше друзі кладуть на музику”, - розповідає Віра Спірякіна.

 На зустріч із майстринею прийшли творчі, не байдужі до мистецтва мешканці городоччини. Багато теплих слів  прозвучало на заході в адресу Віри Петрівни. Тематично доповнили захід особливим змістом авторські вірші у виконанні  працівників бібліотеки. Даний захід, сподіваємось, залишиться в пам’яті присутніх гарним спомином про свою причетність до чарівного світу ТВОРЧОСТІ.




Немає коментарів:

Дописати коментар