понеділок, 27 лютого 2017 р.

«Вишивана моя Україна»

Земля у вишиваному роздоллі
Об’єднує правічнії родини,-
Ця карта є творінням духу й волі,
Священний оберіг для України
Усе починалося з простого білого полотна, з нанесеним на нього контуром карти, яке Голова Казначейства Тетяна Слюз у рамках своєї серпневої робочої поїздки на схід країни власноруч привезла казначеям Донеччини та Луганщини. Тоді протягом тижня Т.Слюз відвідала всі без винятку казначейства, що знаходяться на території, підконтрольній українській владі, зустрілася з колективами 42-х казначейств, які долучилися до вишивання карти.
Казначеї Донеччини та Луганщини проклали на карті перші стібки, вигадали перші узори, нанесли на карту символи своїх міст та символи мирного життя…
Відтоді карта «Вишивана моя Україна» побувала в кожній з областей України. Переходячи від казначейства до казначейства, вона ставала все яскравішою, «оживала», адже набиралася тепла рук, які створювали її. Праця ця була тривала, кропітка і водночас важлива та значна. Дивлячись на вишиту карту України, ми бачимо мозаїку її областей, кожна з яких несхожа, вишита окремим своєрідними малюнком із притаманною їй неповторністю та чарівністю. Усі вони разом уособлюють нашу єдину державу – рідну Україну.

         27 лютого Городоцька районна бібліотека спільно з територіальним органом Казначейства презентували карту «Вишивана моя Україна» для учнів гімназії. Начальник територіального Казначейства Бугаєнко Л.І. розповів присутнім про історію створення цієї карти. Про  шляхи  подорожі вишитої карти учні дізнались із підготовленої працівниками бібліотеки відео – презентації «Вишивана моя Україна: всеукраїнська казначейська акція». У виконанні працівників будинку культури прозвучали патріотичні пісні.










Немає коментарів:

Дописати коментар