пʼятницю, 28 листопада 2014 р.

В Інтернет-центрі Городоцької ЦРБ святкували День інформації

З нагоди Всесвітнього дня інформації бібліотекарі Городоцької ЦРБ зібралися в Інтернет-центрі за філіжанкою кави, де бібліотекар інтернет-центру Бойко Т. Б. підготувала для всіх веб-дайжест „Інформаційний простір України: нові можливості”.



Багато країн світу 26 листопада святкують день інформації, Міжнародна академія інформатизації вибрала для цього свята 26 листопада. Ця організація має статус консультанта в двох радах ООН: Економічній та Соціальній, повідомляє УАН. Всесвітній день інформації був ініційований Міжнародною академією інформатизації, щоб вказати на всю важливість передачі інформації в сучасному суспільстві.

         Сьогодні цей процес помітно прискорився, оскільки у нас є безліч нових технологій, за допомогою яких можна транслювати інформацію в онлайн-режимі у величезних обсягах і буквально в будь-яку точку планети та навіть за її межі.

Інформація завжди відігравала в житті людства надзвичайно важливу роль. З середини ХХ ст. внаслідок соціального прогресу і бурхливого розвитку науки і техніки роль будь-якої інформації незмірно зросла. У 1992 році відбувся перший Міжнародний форум цієї галузі, а з 1994, за ініціативою Міжнародної академії інформатизації, щорічно, 26 листопада відзначають Всесвітній день інформації.
         Основними центрами інформації були і залишаються бібліотеки, які покликані збирати і зберігати всі можливі носії інформації та надавати можливість доступу до цієї інформації всім користувачам, а особливо науковцям, спеціалістам, фахівцям. Світовою тенденцією стає перехід на цифрові технології, розвиток високошвидкісного Інтернету і мобільного зв'язку, що змінило наше уявлення про можливості людини в сучасному світі, змінило відносини, традиції, історію, змінило суспільство.
Веб-дайджест складався з двох розділів.
         У першому - „Інформаційне суспільство: акценти сучасності" - були висвітлені головні напрями створення високо розвинутого інформаційного суспільства, адже з'явилася нова культура, що базується на штучному інтелекті, математичних моделях, комп'ютерних програмах, формальних мовах, які потребують нової інформаційної грамотності населення світу. Перед нами - нові правила гри, за якими Україна теж повинна навчитися грати. Ми добре це усвідомлюємо. Знаємо, що нас очікують труднощі, та це єдиний шлях, який дозволяє реально інтенсифікувати наше просування вперед - до єдиного інформаційного простору.
У другому розділі „Інформаційний бум для сучасного бібліотекаря" представлялися найновіші та найцікавіші конкурси та проекти для бібліотекарів від програми Бібліоміст та УБА.

Мета проведеного заходу - усвідомлення того, що інформаційне суспільство має бути глибоко інтелектуальним та високоморальним,  де б усі керувалися засадами демократії, гуманізму, де була б висока громадянська свідомість, віра в національні і загальнолюдські цінності. 

Немає коментарів:

Дописати коментар