пʼятницю, 17 жовтня 2014 р.

На допомогу письменникам – бібліотека

Городоцька ЦРБ з допомогою проекту «Організація нових бібліотечних послуг на основі безкоштовного доступу до мережі Інтернет» програми «Бібліоміст» поповнила свій інтернет-центр, який налічує наразі 10 комп’ютерів. Це дало можливість проводити безкоштовні групові навчання для різних категорій населення.
При Городоцькій ЦРБ працює літературна студія "Відродження», яка об’єднала поетів та прозаїків Городоччини.


Завдяки бібліотеці митці  змогли вирішити проблему з набором  тексту.  Адже саме для  12 членів літературної студії «Відродження» організовано навчання з освоєнням комп'ютерної грамотності та користування мережею Інтернет.
Навчання проходило за такими модулями:1.  Робота у операційній системі Windows, основи;2.           Знайомство з офісною програмою Місrosoft Word;
3.           Створення електронної версії книги, продаж її через провідних дистриб’юторів.
         Коли постало питання як і де видати книги, знову прийшла на допомогу бібліотека. Скористувавшись електронною поштою, працівники бібліотеки домовились з видавництвом «Медобори» (м. Кам’янець-Подільський) про видання книг. Організовані SКУРЕ-зустрічі з видавцем дали змогу з’ясувати всі питання про видання книг і пересилання їх у електронному форматі.
         Долучилась бібліотека і до збору коштів для видання книг, розмістивши оголошення на сайті Городоцької центральної бібліотеки. А після виходу кожної книги бібліотека спільно з представниками видавництва  «Медобори» організовує презентації, на які запрошуються вчителі, учні, спонсори, громадськість міста та району.
Для того, щоб автор і його книга стали відомими не тільки на Городоччині, бібліотека на своєму сайті інформує про вихід книг, а за згодою Валентини Коляди опублікували ще й електронний формат книги, що дало змогу безкоштовно користуватись електронним варіантом цієї книги.
         Бібліотека завжди працювала і працює для громади, іде в ногу з часом і робить все, щоб читачам було затишно і цікаво. А в нашому випадку ще й допомагає економити кошти письменникам рідного краю.
         Комп’ютерної грамотності навчалися люди різного віку. Найактивніші –найстарші: Микола Думний (1960 р.н.), Марія Медвецька (1946 р.н.), Володимир Чорнобривий (1944 р.н.), Валентина Коляда (1972 р.н.).
         Закінчивши навчання, Марія Медвецька, Володимир Чорнобривий та Валентина Коляда почали працювати над своїми книгами в інтернет-центрі центральної районної бібліотеки. Допомагали порадами працівники бібліотеки, а саме: Тетяна Бойко, Ніна Марчук, Віталій Кучеревич. Спільними зусиллями набрали та оформили книги «Буття... Купин» Марії Медвецької, «І летить в минуле мить» Володимира Чорнобривого, «Пригоди Романа та його друзів на Дріоді» Валентини Коляди.


Член літературної студії «Відродження»
автор книги «Буття… Купин» Медвецька М.Л.


Немає коментарів:

Дописати коментар