понеділок, 28 жовтня 2024 р.

Пам’ятаємо минуле заради майбутнього

 


28 жовтня Городоцька ЦПБ взяла участь у Zoom-конференції «Пам’ятаємо минуле заради майбутнього», присвяченій Дню вигнання нацистських окупантів із України.

пʼятниця, 25 жовтня 2024 р.

Вічна пам'ять Герою - Роману Водяному!

 Дуже важко відпускати на небо близьких серцю людей. Дуже важко змиритися з втратою найдорожчих. Ще важче навчитися жити без них... 26 жовтня минає друга річниця від дня загибелі Романа Водяного. Назавжди залишиться він в наших серцях добрим, усміхненим, чесним, порядним, патріотом України. Щира вдячність, безмежна шана та вічна пам’ять тобі, Романе! Спочивай з миром! Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна слава Герою!



Золотого слова пектораль


День української писемності та мови – це свято, яке щорічно відзначають, щоб вшанувати та підтримати українську мову, підкреслити її значення для національної ідентичності, культури та єдності українського народу. У 2024 році ми відзначаємо його 27 жовтня. Цей день має глибоке культурне значення: він заохочує громадян вивчати і використовувати рідну мову, підтримує розвиток літератури та писемності, а також нагадує про важливість грамотності для кожного. З цієї нагоди Городоцька центральна бібліотека підготувала  для Вас книжкову виставку  «Золотого слова пектораль». Запрошуємо до читання.

пʼятниця, 18 жовтня 2024 р.

Осінь в ритмі читання


 Знайти для себе книжку до душі та зануритися в неповторну атмосферу осіннього читання пропонує Вам Городоцька центральна бібліотека. Запрошуємо всіх любителів літератури на осінню книжкову виставку "Осінь в ритмі читання". Виставка пропонує різноманітну колекцію творів сучасних та класичних авторів, які надихають на самопізнання та спокійні роздуми, що зігріють душу та надихнуть на нові літературні відкриття.

понеділок, 14 жовтня 2024 р.

Незламні! Нескорені! Непереможні!

 





Боротьба за право на самовизначення  України,  захист територій та збереження національної ідентичності тривала в різні історичні епохи. Городоцька  центральна  бібліотека підготувала для Вас  книжкову виставку-вшанування пам’яті  Героїв «Незламні! Нескорені! Непереможні!»,

пʼятниця, 11 жовтня 2024 р.

Кольори рідного краю

 


День художника в Україні відзначають щороку у другу неділю жовтня. Це є особливим моментом для вшанування майстрів пензля, які своєю працею наповнюють світ яскравими фарбами. У відео «Кольори рідного краю:шедеври місцевих майстрів» представлені талановиті митці, кожен з яких вміло володіє своїм унікальним стилем.

четвер, 10 жовтня 2024 р.

Ще одна втрачена доля

 

Михайло Драй-Хмара — видатний український поет, літературознавець і перекладач, чия творчість залишила глибокий слід в українській літературі. 10 жовтня ми відзначаємо 135-річчя з дня його народження. Творчість письменника довгий час була під забороною, але зараз Драй-Хмара визнаний одним із класиків української літератури. Його внесок у розвиток української культури і пам'ять про нього є важливими для збереження національної спадщини. Городоцька центральна бібліотека пропонує вашій увазі літературну візитку «Ще одна втрачена доля»

середа, 9 жовтня 2024 р.

Світла пам’ять Герою – Дмитру Кодісову!

9 жовтня 2024 року виповнюється річниця з дня загибелі воїна-захисника України Дмитра Кодісова. Це річниця гіркої розлуки, жалю та світлої пам’яті. Словами важко загоїти у серці рідних болючу рану втрати. Смерть рідної людини – велике випробування. Ми низько схиляємо голови перед родиною нашого воїна. Нехай його жертва та відданість навічно залишаться у наших серцях.Вічний спочинок та світла пам’ять Герою – Дмитру Кодісову!



Світла пам’ять Герою – Віталію Костюку!

Дуже важко відпускати на небо близьких серцю людей.. Дуже важко змиритися з втратою найдорожчих… Ще важче змиритися жити без них. 9 жовтня 2024 року минає річниця від дня загибелі в боях за Україну Віталія Костюка. Назавжди він залишиться у наших серцях таким, як він був:доброзичливим,завжли усміхненим, чесним,відповідальним і дуже працьовитим, патріотом України. Щира, безмежна вдячність і низький уклін Вам, мамо Героя, за Сина! Розуміємо, що жодні співчуття не зменшать біль втрати, жодне слово не втамує невимовний біль в серці, ні через рік, ні через десятки років. Нехай добрий спомин про Віталія назавжди залишиться у нашій пам’яті! Вічна пам’ять та слава Тобі, наш дорогий Герою!



пʼятниця, 4 жовтня 2024 р.

Світла пам’ять Герою – Олександру Сельському!

 Сьогодні, 4 жовтня 2024 року, минає друга річниця світлої пам’яті  з дня загибелі Героя-Захисника, нашого земляка Олександра Сельського. Але біль не вщухає. Обірвалося життя надзвичайної і світлої людини, воїна, який завжди був готовий пожертвувати собою. Щирий та життєрадісний, наполегливий та працьовитий - саме таким згадують всі, хто його знав.Світлий спомин про мужнього захисника України назавжди залишиться у наших серцях. Спочивай з миром! Герої не вмирають! Вони назавжди в нашій пам’яті! Низький уклін близьким та рідним воїна.



четвер, 3 жовтня 2024 р.

Світла пам’ять Герою – Павлу Дацю!

Ніщо так не об’єднує людей, як біда. Сьогодні вона на всіх одна… Війна. Серце крається від жалю за всіх загиблих у цій кривавій війні.З жовтня 2024 року минає друга річниця загибелі мужнього Захисника України – Павла Даця, який ціною власного життя здійснив подвиг справжнього чоловіка, віддав своє життя за наше світле майбутнє.Навіки вічно його ім’я буде вписане в історію нашого краю, як воїна-Героя.Нехай душа Павла Даця знайде спокій у вічності.Низький уклін близьким та рідним воїна! https://www.facebook.com/crbgorodok/videos/1390068838618140







вівторок, 1 жовтня 2024 р.

Ювілей Городоцької ЦПБ (90 річчя)

30 вересня  Городоцька  Центральна публічна бібліотека відсвяткувала свій 90 – річний ювілей. 90 років – це не просто дата, це ціла історія. Свято – це завжди багато щирих,  вірних  друзів, це теплі слова вітань.

понеділок, 30 вересня 2024 р.

«Дев’ять десятиліть мудрості» (90-річний ювілей Городоцької ЦПБ)

Дев’яносто років — шлях великий,

Бібліотека зберегла всі миті.

З ювілеєм, храм науки й сили,

Хай будуть дні твої і далі світлі та щасливі!

     30 вересня Городоцька центральна публічна  відзначає свій 90-річний ювілей — визначну подію, що символізує багаторічну історію служіння знанням, культурі та громаді, об’єднуючи минуле, теперішнє і майбутнє. Ювілей бібліотеки — це особлива подорож в історію її розвитку. За цей час бібліотека пройшла шлях від маленької читальні до сучасного культурно-освітнього центру. У відео «Дев’ять десятиліть мудрості» ми згадаємо важливі етапи становлення бібліотеки, внесок її керівників та бібліотекарів-ветеранів, які віддано працювали тут десятиліттями. Дізнаємося про зміни, що відбувалися з бібліотекою протягом цих років, від розширення книжкових фондів до впровадження цифрових технологій.  Запрошуємо в історію.

субота, 28 вересня 2024 р.

Дмитро Павличко . Життя за Україну.

 28 вересня виповнюється 95 років з дня народження українського поета, перекладача, літературного критика, публіциста, громадсько-політичного діяча Дмитра Павличка (1929-2023). Лауреат Національної премії ім. Тараса Шевченка та Герой України. Серед найвідоміших поезій Павличка текст пісні «Два кольори». З 1971 по 1978 рік – головний редактор журналу іноземної літератури «Всесвіт». Протягом життя Дмитро Павличко мав активну громадянську позицію. Він був одним з організаторів Народного руху України, Демократичної партії України, першим головою Товариства української мови імені Т. Г. Шевченка. Поет є також одним з авторів Декларації про державний суверенітет України.


 

пʼятниця, 20 вересня 2024 р.

Всесвітній День миру

 Всесвітній день миру відзначається щорічно 21 вересня. Цей день був заснований ООН у 1981 році для зміцнення ідей миру серед народів світу та підтримки глобальної солідарності. Основною метою свята є заохочення до мирного вирішення конфліктів, сприяння діалогу та порозумінню між країнами. Важливість всесвітнього миру сьогодні є критичною з огляду на глобальні виклики, з якими стикається людство. Сучасний світ переживає численні конфлікти, напруженість між державами, економічну нерівність, тероризм та екологічні кризи. У цих умовах мир є необхідною основою для процвітання і розвитку.



середа, 18 вересня 2024 р.

З бібліотекою до країни знань

 Городоцька ЦПБ запрошує учнів шкіл відвідати експозицію: «З бібліотекою до країни знань». Виставка літератури представлена довідниками, що допоможуть чомучкам знайти відповідь на запитання, ґрунтовно й швидко опанувати матеріал, вивчити окремі теми і повторити вже пройдене з різних предметів.Пропонуємо різноманітні енциклопедії, що занурять вас у світ цікавого, корисного, надзвичайного та  несподіваного. Сучасні розмовники та словники, що допоможуть читачеві впоратись з текстами різного рівня складності, лексичного та орфографічного. Хімія, фізика, біологія, географія, українська та іноземні мови – увесь цей світ книг допоможе Вам, як через міст, перейти у світ науки і знань. Саме знання роблять нас справжніми людьми. Читайте книжки, любіть життя. Будьте розумними й щасливими!



         

пʼятниця, 13 вересня 2024 р.

Крафтова благодійна ярмарка

 Швидко розкуповували домашню випічку  бібліотекарів Городоччини 13 вересня на крафтовому благодійному ярмарку до Дня  народження міста Городок.   Дякуємо кожному і кожній, хто прийшов і долучився до ярмарки, хто підтримав ініціативу та своїм внеском долучився до збору коштів для ЗСУ. Разом ми сила, тільки разом ми можемо протистояти ворогові та вистояти в цій війні! Слава Україні!

середа, 11 вересня 2024 р.

Дякуємо за книги!

 Дякуємо учасникам " Першої Всеукраїнської конференції пам'яті архітекторки - реставраторки Ольги Пламеницької"за подаровані книги для користувачів Городоцької центральної бібліотеки.



вівторок, 10 вересня 2024 р.

Олександр Довженко - нескорена душа

 «Особисте моє життя має сенс,

оскільки воно спрямоване на
служіння народові»
Городоцька публічна бібліотека презентує ювілейну візитку«Олександр Довженко -приклад нескореної душі українського народу», присвячену 130 -й річниці від дня народження українського прозаїка , кінорежисера.
Його твори і досі актуальні, пронизані незламним патріотизмом та любов’ю до рідної землі.
Завітайте у бібліотеку та ознайомитись з творчістю Олександра Довженка!


понеділок, 9 вересня 2024 р.

Корифей української літератури

 9 вересня 2024 року виповнюється 255 річниця від дня народження Івана Петровича Котляревського, українського письменника, перекладача, просвітителя, драматурга.Городоцька центральна публічна бібліотека презентує книжкову виставку «Корифей української літератури» на якій розміщені твори І. Котляревського такі як «Наталка Полтавка», «Енеїда» та інші. Запрошуємо Вас в бібліотеку для ознайомлення та читання.



субота, 7 вересня 2024 р.

Вічна слава Герою - Віктору Лабі!

 Дуже важко відпускати на небо близьких серцю людей… Дуже важко змиритися з втратою найдорожчих… Ще важче навчитися жити без них. У кожного в житті настає час втрати…7 вересня минає річниця від дня загибелі у боях за Україну Віктора Лаби. Назавжди залишиться він в наших серцях доброзичливим, усміхненим, чесним, порядним, патріотом України. Неминучий біль ятрить душу. Слова не передають найменшу цю душевну жалість. Скільки б не пройшло часу, та ми ніколи не забудемо тих, кого забрало небо.Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна слава Герою!



четвер, 29 серпня 2024 р.

Світла пам'ять Герою - Олександру Сердечному

Сьогодні всі, хто знав і пам’ятає Олександра, згадують його добрим словом і тихою молитвою, адже він і сам був добрим, спокійним і теплим, мов сонячні промені. 


29 серпня 2024 року минає друга річниця від дня загибелі в російсько-українській війні Героя Олександра Олександровича Сердечного, який заради незалежності нашої Батьківщини, заради свободи її народу, віддав найцінніше – власне життя. Друга річниця нестерпної розлуки, вічного жалю і світлої пам’яті. Щира вдячність, безмежна шана та вічна пам’ять тобі, Олександре! Спочивай з миром! Герої не вмирають! Вони назавжди в наших серцях!

Героїв країна-моя Україна

 29 серпня – День пам’яті загиблих захисників України. Презентуємо книжкову виставку «Героїв країна-моя Україна», де зібрано матеріали про героїзм, мужність та незламність українських воїнів. Згадуємо всіх, хто віддав життя, щоб відстояти Україну, її державність, незалежність і соборність. Вічна Слава Героям!




неділя, 18 серпня 2024 р.

Вічна пам’ять Герою – Валерію Рижому!

 Час минає, але пам’ять зберігає світлий спомин про найкращих синів України, наших Героїв, що боронять рідну землю та віддають своє життя за Батьківщину. Згадаймо світлою пам’яттю мужнього воїна, Захисника, борця за вільну Україну! Саме сьогодні, 18 серпня 2024 року, минає друга річниця з дня його загибелі. Щирі співчуття рідним та близьким.Вічна слава Герою!



субота, 17 серпня 2024 р.

Вічна пам’ять Герою – Віктору Дузяку!

Жовто-блакитне серце
І плаче, і сміється.
Жовто-блакитне серце
Ніколи не здається!

До останнього не здавалося серце справжнього Патріота, але в боях за Україну обірвалося життя нашого земляка Віктора Анатолійовича Дузяка.17 серпня 2024 року минає річниця від дня загибелі мужнього захисника, але для нас Герої не вмирають, вони залишаються у наших серцях. Слава українському Воїну!

пʼятниця, 16 серпня 2024 р.

Вічна пам’ять Герою – Олександру Башуку!

Батьківщина, ненька Україна, моя земля, моя родина!Саме з цими гаслами виконував свій військовий обов’язок та віддав своє життя за Україну 22-х річний наш земляк – городоччанин Олександр Башук. Сьогодні, 16 серпня 2024 року, виповнюється друга річниця з дня загибелі Героя. Олександр назавжди залишиться в наших серцях таким, як вінбув: доброзичливим, усміхненим, чесним, порядним, відповідальним, великим патріотом України. Доземний уклін Герою за його вірність, чесність, мужність та силу. Вдячність – за його хоробрість у боротьбі з окупантом, за силу духу та рішучість – захищати свою країну. Щирі співчуття родині загиблого Героя. Низько схиляємо голови у скорботі... Розуміємо, що жодні співчуття не зменшать біль втрати, жодне слово не втамує тугу в серці ні через рік, ні через десятки років. Світлий спомин про мужнього захисника України назавжди залишиться у наших серцях. Вічна пам’ять та слава!


середа, 14 серпня 2024 р.

Вічна пам'ять Герою - Владиславу Хаєцькому!

Час неможливо зупинити. Але він не зітре з нашої пам'яті імена Героїв-земляків, які віддали своє життя у війні за Україну.Сьогодні, 14 серпня 2024 року, виповнюється друга річниця, як загинув наш земляк - городоччанин Владислав Хаєцький. Маючи лише 21 рік, він віддав своє життя за рідну Україну, за свій народ. Це мужній воїн нового покоління, що гартувалося в боях. Нехай його велика жертва та відданість навічно залишаться в наших серцях та будуть прикладом для майбутніх поколінь.Слава українським героям!



вівторок, 13 серпня 2024 р.

Вічна пам’ять Герою – Сергію Ящуку!

13 серпня 2024 року минають роковини з дня загибелі мужнього воїна, який поклав своє життя, захищаючи нас та Батьківщину – Сергія Ящука.Обірвалося життя справжнього Патріота, надзвичайної та світлої людини, Героя, який сумлінно виконував свій військовий обов’язок. Назавжди 34... Герої не вмирають, вони залишаються у наших серцях!



середа, 7 серпня 2024 р.

День військ зв’язку ЗСУ


      8 серпня відзначають своє професійне свято військові-зв’язківці — День військ зв’язку та кібербезпеки ЗСУ. Свято встановлене згідно з Указом Президента України 2000 року. Історія українських військ зв’язку бере початок з 1917 року,

вівторок, 6 серпня 2024 р.

Відомий і невідомий Пантелеймон Куліш

 

«Я молитись мушу.

За Україну, за народну душу.

Вона в мені і житиме вовік…»

Пантелеймон Куліш

 7 серпня ми відзначаємо 205 років від дня народження Пантелеймона Куліша – одного з найвидатніших діячів української літератури, науки та культури. До ювілею письменника Городоцька центральна бібліотека підготувала літературну візитку «Відомий і невідомий Пантелеймон Куліш». Детальніше про письменника дізнаєтесь у нашій бібліотеці.. 



четвер, 1 серпня 2024 р.

Вічна пам'ять Герою -Миколі Івасюку

 

Мам, я в бою за волю пішов в далечінь,
За правду і долю нових поколінь…

Жорстока, кровопролитна війна продовжує забирати життя відважних українських воїнів, які стали на захист рідної землі від ворога. 2 серпня минає річниця від дня загибелі у боях за Україну ще одного нашого земляка Миколи Михайловича Івасюка. Герой назавжди запам’ятається усім доброзичливим, чесним, відповідальним, великим патріотом України.

Герої не вмирають, вони залишаються у наших серцях! Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав рідну Україну і кожного з нас! Щирі співчуття рідним і близьким.



пʼятниця, 26 липня 2024 р.

Вічна пам'ять Герою- Віталію Чернецю

 27 липня минає річниця з дня загибелі мужнього патріота, Захисника України – Віталія Чернеця. Він поліг у боях під населеним пунктом Новомихайлівка  на Донеччині.  Роковини гіркої розлуки, вічного жалю і світлої пам’яті. Це важка втрата для кожного із нас… Молитвою, добрим словом, згадаймо Героя, який боронив рідну землю і віддав життя за Україну і наше майбутнє. Царство небесне і вічна пам'ять...



неділя, 21 липня 2024 р.

Магія шахів в бібліотеці

 Шахи – найбільш інтелектуальна настільна гра, що знаходить своє відображення у всіх сферах людської культури. Їх можна зустріти і на сторінках книг, і в піснях, і картинах, і, навіть, у кулінарних рецептах! Українське суспільство неможливо уявити без шахів, які легко знайти всюди. Шанувальники шахів отримали радість творчості, позитивні емоції і хороший настрій під час інтелектуальних баталій  «Магія шахів в бібліотеці» (До Міжнародного дня шахів) у читальному залі Городоцької центральної бібліотеки. Отож бажаємо всім, хто набуває майстерності в бібліотечних просторах, цікавих змагань і яскравих перемог! В нашій бібліотеці для вас - всі умови!



 

середа, 17 липня 2024 р.

Вічна пам’ять Герою - Андрію Поліщуку!

 Важкі втрати та невимовний біль знову і знову приходять на нашу Городоччину.  За незалежність та волю України гинуть її вірні сини. 17 липня 2024 року минає річниця як  Андрій Поліщук став Янголом неба. На жаль, словами важко загоїти на серці  рану від втрати. Проте світлі спогади про людину, яка чесно і гідно прожила своє життя, залишивши по собі плоди своїх добрих справ, завжди будуть сильнішими за смерть. Нехай добрий, світлий спомин про Захисника назавжди залишиться у  нашій пам’яті. Вічна пам’ять та слава Герою!



понеділок, 15 липня 2024 р.

Українська державність: витоки, становлення, розвиток

 15 липня Україна відзначає День Української Державності. Святкування було запроваджене у 2021 році, щоб вшанувати пам’ять про багатовікову історію української державності, починаючи з Київської Русі та включаючи всі етапи формування сучасної України.

пʼятниця, 12 липня 2024 р.

Чистий, як душа України

 Оригінальним майстром українського слова, тонким художником прекрасної

Гуцульщини з її незрівнянною гірською красою був  Марко Черемшина.

Городоцька ЦПБ презентує літературний портрет «Чистий, як душа України»,

присвячений 150 - річчю  з дня народження.



Вічна пам’ять Герою - Андрію Балану

 12 липня минає річниця від дня загибелі у боях за Україну нашого земляка Андрія Балана. Андрій назавжди залишиться в наших серцях таким, як він був – доброзичливим, усміхненим, чесним, порядним, відповідальним, великим патріотом України. Герої не вмирають, вони залишаються у наших серцях! Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав рідну Україну і кожного з нас! Щирі співчуття рідним і близьким.



четвер, 11 липня 2024 р.

Наш улюблений шоколад

  Щорічно 11 липня любителі солодкого відзначають Всесвітній день шоколаду. Це молоде свято, але популярність його зростає з кожним роком. Його відзначають у багатьох країнах світу, а як саме? Про це  ви дізнаєтесь з інформаційного  колажу  «Наш улюблений шоколад»  в Городоцькій центральній бібліотеці.




Вічна пам’ять Герою - Богдану Марченкову!

 Минають роковини, коли Городоцьку громаду огорнуло невимовне горе. 11 липня 2023 року у боях під населеним пунктом Новомихайлівка поліг юний Богдан Марченков з с. Лісоводи. Йому було лише 20. У його долонях був цілий світ, він мріяв про прекрасне майбутнє. Та, на жаль, не судилось… Білим ангелом він став для кожного з нас, який захищає тепер свій край з небес.

Вічна пам’ять Герою!



субота, 29 червня 2024 р.

Вічна пам’ять Герою – Івану Назарову

 30 червня 2024 року минає друга річниця з дня загибелі Героя України, мужнього воїна – Івана Назарова, який поклав своє життя, захищаючи нас та Батьківщину. Обірвалося життя справжнього Патріота, надзвичайної та світлої людини, Героя, який сумлінно виконував свій громадянський і військовий обов’язок, виявив стійкість та мужність у цій безжальній війні. Нехай його велика жертва та відданість вічно залишаються в наших серцях. Висловлюємо щирі співчуття родині загиблого Героя. Низько схиляємо голови у скорботі. Розуміємо, що жодні співчуття не зменшать біль втрати, жодне слово не втамує тугу в серці. З глибокою повагою ми завжди пам’ятатимемо нашого Захисника. Вічний спочинок і світла пам'ять Герою!



вівторок, 18 червня 2024 р.

Читання в лавандовому настрої

 Відкриття лавандового сезону-2024 відбулося 18 червня у Городку. Захід організований працівниками  Городоцької міської ради, культури та освіти. Зокрема Городоцька центральна бібліотека презентувала книжкові виставки: «Смакуй книжкове літо» та «Читання в лавандовому настрої».

четвер, 13 червня 2024 р.

Час читати українську класику

  Минає 13 червня 150 років з дня народження українського письменника, громадського діяча, визначного майстра психологічних новел Марка Черемшини. З цієї нагоди Городоцька ЦПБ щиро запрошує усіх зацікавлених на літературний екскурс  «Час читати українську класику», де ви глибше познайомитесь із особливостями художньої спадщини письменника.



понеділок, 10 червня 2024 р.

Василь Шкляр: з красою правди по життю

 

«Той, хто постане із праху, поведе за собою світ.

Вірю, що ця місія належить Україні».

                                                         (Василь Шкляр. Ключ)

Василь Шкляр - один із найвідоміших і найбільш читаних сучасних українських письменників. Кожен його роман стає бестселером, збурюючи широкий розголос серед читачів. Мелодика, краса рідної мови, неповторна манера письма, захоплюючі описи з перших сторінок не залишають читача байдужим. З нагоди  73 –ї  річниці з Дня народження письменника сучасної України Василя Шкляра  Городоцька ЦПБ  дарує нагоду ще ближче познайомитись з книгами та насолодитись творчістю митця. Пропонуємо Вашій увазі  переглянути літературне досьє « Василь Шкляр: з красою правди по життю». Книги чекають саме на Вас.



 

середа, 5 червня 2024 р.

Непочуті голоси українських дітей

 4 червня - Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії та День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. Сьогодні ми згадуємо про кожну дитину – жертву російського терору і ніколи не пробачимо військовим злочинцям ті страждання, які вони завдали українському народу. У Городоцькій ЦПБ до цієї скорботної дати презентовано  виставку – пам’ять  «Непочуті голоси українських  дітей».




четвер, 30 травня 2024 р.

Бібліолабораторія

 Бібліотеки – установи, що покликані забезпечувати рівні можливості  використовувати інформацію для всіх громадян. Важливу роль у забезпеченні інтелектуальної свободи відіграють бібліотечні фахівці, які шукають і створюють інформацію для потреб молодих користувачів. З метою підвищення ефективності роботи в цьому напрямку Хмельницька обласна бібліотека для молоді провела 30 травня  онлайн-бібліолабораторію «Портфоліо  успіху  юнацького  абонементу». Бібліолабораторія мала  цікаву, насичену програму. Бібліотеки громад області  ділились своїм досвідом по роботі з молоддю. Роботу юнацького абонементу Городоцької ЦПБ на тему «Ukraine :  забуті сторінки  культурної  спадщини» презентувала  Тетяна Бойко. Дякуємо організаторам за цікавий захід та приємне спілкування з колегами.






Вітаємо з ювілеєм Олега Федорова!

 


вівторок, 21 травня 2024 р.

Станіславу Гуменюку - 85

 Знаний  художник, залюбленому  у свій рідний край Городоччину – Станіслав Тадеушович  Гуменюк  сьогодні святкував  би   85!  Пам’ятаємо!



четвер, 16 травня 2024 р.

Вічна пам’ять Герою - Олександру Дезіку!

 Минає  час та не минає  біль від втрати . Війна залишає після себе не тільки зруйновані міста та села, а й  багато горя і страждань, завжди бере у людства найбільшу ціну.  17 травня 2024 року минає друга  річниця з дня загибелі відважного сина Городоччини , захисника України Олександра Дезіка. Роковини гіркої розлуки, вічного жалю і світлої пам’яті. Сьогодні всі, хто знав і пам’ятає Сашка згадують його добрим словом і тихою молитвою. Вічна пам’ять та слава Герою!



вівторок, 14 травня 2024 р.

Надання першої домедичної допомоги

        Як не втратити дорогоцінний час, коли можна врятувати життя чи не допустити погіршення стану  дізнавались учні 10 класу ліцею №1 під час уроку – практикуму «Має вміти кожен! Надання першої домедичної допомоги», проведеного в Городоцькій центральній бібліотеці. Ази першої допомоги до приїзду медиків варто знати всім. Про безпеку при наданні допомоги, зупинку кровотечі;  відмежування від небезпеки;  екстрений виклик;  серцево-легеневу реанімацію ; травми ; сторонні тіла в дихальних шляхах та ін. розповідала та показувала  лікар загальної  практики сімейної  медицини Леся Віталіївна Костюкевич. Про безпеку на воді, побуті, пожежну безпеку знайомив головний спеціаліст відділу з питань цивільного захисту мобілізаційної роботи Виконавчого комітету Городоцької міської ради Борис Іванович Івасюк. Бережіть себе  та будьте уважні до кожного, хто цього потребує!

Як надавати першу домедичну допомогу: легка покрокова інструкція https://www.youtube.com/watch?v=EfnpLUcALps

понеділок, 13 травня 2024 р.

Він говорив серцем, розумом і душею...

 

Сьогодні, 13 травня, виповнюється 175 років від дня народження Панаса Мирного ( справжнє ім'я - Панас Якович Рудченко), одного з найвидатніших українських письменників, драматургів, публіцистів та громадських діячів. Його твори, пройняті глибоким знанням життя українського народу, щирою любов'ю до нього та прагненням до соціальної справедливості, стали безцінним скарбом української літератури.


В Городоцькій публічній бібліотеці підготовлена літературна панорама «Він говорив серцем, розумом і душею».

неділя, 12 травня 2024 р.

Мамо, мамо, рідна і кохана…

 День матері – одне з найбільш зворушливих свят тому, що кожен з нас несе в душі єдиний і неповторний образ – своєї мами. Мама – головна людина в житті кожного. Найкрасивіші слова, поезії, пісні – й ті не завжди передають усі  емоції й почуття, які переповнюють нас, коли ми говоримо про маму. В  образ матері в нинішніх умовах вкладається не лише поняття берегині роду, культурних цінностей, традицій і звичаїв, а й  символ Вітчизни. І навіть справжньої захисниці, яка часто стає пліч-о-пліч з військовими й відстоює незалежність України! Городоцька центральна бібліотека підготувала з цієї нагоди літературну панораму «Мамо, мамо, рідна і кохана…». Пропонуємо переглянути.



 

четвер, 9 травня 2024 р.

На глобусі – Європа!

      Сьогодні ми відзначаємо День Європи, день, коли єдність та мир є не просто мрією, а реальною метою, до якої ми прагнемо разом!Цей день нагадує нам про те, як важливо об’єднатися заради спільного майбутнього, про те, що разом ми можемо подолати будь-які виклики.  

       З першого дня повномасштабного вторгнення ЄС підтримує нашу країну, надаючи потужну підтримку. Кожного дня Україна доводить, що вона – щит Європи! Саме ми зараз доводимо, що вільна Україна – це вільна Європа.

Прагнення до європейського рівня життя, європейських цінностей і стандартів, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи визначило європейський вибір України.

          Вітаємо всіх з Днем Європи та запрошуємо переглянути тематичну виставку, «На глобусі – Європа!», яка демонструється в юнацькому абонементі Городоцької ЦПБ.



День Європи

 Щорічно у травні європейські країни відзначають День Європи, присвячений співпраці держав континенту та євроінтеграції. З 2023 року Україна вперше розпочала відзначати цю подію одночасно з іншими країнами Євросоюзу. Дні Європи 2024 в Україні особливі - ми зустрічаємо їх в умовах російсько-української війни. Війна у центрі Європи в 21-му сторіччі. Як би це жахливо не було, але це наша реальність. Наша країна боронить свою незалежність, захищає європейські цінності та мир всієї Європи. Городоцька центральна бібліотека підготувала з цієї нагоди віртуальну виставку «На глобусі – Європа». Пропонуємо переглянути.




середа, 8 травня 2024 р.

Хай пам’ять про війну нас всіх єднає

 Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Перемога – результат титанічних зусиль десятків держав і сотень народів. Друга світова охопила значну частину планети. Участь у ній взяла 61 держава. За різними оцінками в тій війні загинуло від 50 до 85 мільйонів людей.   Україна вшановує  кожного, хто боровся з нацизмом та бореться за її цілісність сьогодні. До Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Городоцька ЦПБ підготувала історичну годину  пам’яті  «Хай пам’ять про війну нас всіх єднає». Запрошуємо всіх бажаючих перегорнути героїчні сторінки історії нашої держави.