четвер, 8 грудня 2016 р.

«Мандрівка в країну шахів»

Шахи - одна з найкращих і найпоширеніших ігор у світі. Деякі спеціалісти стверджують, що їм понад 5000 років! Не дивно, що сам винахід шахової гри, захований у сутінках стародавньої історії, обріс низкою цікавих фактів.Справа в тому, що винайдення шахів в різний час приписували грекам, римлянам, єгиптянам, персам, китайцям, індусам, арабам…
 Шахи знайшли відображення у фольклорі  й художній літературі, живопису та кіно. Психологи вважають гру в шахи, як ефективний спосіб поліпшити пам’ять, що дозволяє вирішувати складні завдання і продумувати хитромудрі  ідеї.
В Городоцькій районній бібліотеці відбулися районні змагання з шахів в рамках спартакіади школярів , приурочене  25 –річчю  Збройних Сил України. Учасники шахових змагань із задоволенням прийняли участь в годині спорту «Мандрівка в країну шахів» та ознайомились з парадоксами в шахових задачах, шахматними квартетами, різними комбінаціями та композиціями. Виявили досить глибокі теоретичні знання з історії шахів, стратегії та тактики.
Кожен учасник змагань запекло прагнув перемогти,  продумуючи свій хід та намагаючись зруйнувати плани суперника. Та виграли цього разу  ті, хто мав кращу логіку, більшу витримку і холодний розум.
Отже, перше місце серед ЗОШ І-ІІ ступенів І місце виборола  Борщівська ЗОШ, ІІ – Купинська ЗОШ, 3 місце-Лісогірська ЗОШ.
Серед ЗОШ І-ІІІ ступенів І місце зайняла Лісоводська ЗОШ, ІІ місце – Яромирська ЗОШ, ІІІ місце – Городоцька гімназія.













Немає коментарів:

Дописати коментар