середу, 20 березня 2024 р.

Читаємо. Мріємо. Діємо. Перемагаємо.

 

https://www.facebook.com/crbgorodok/videos/472122388622344?locale=uk_UA

Щорічно у березневі дні, у бібліотеках України проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Заснований в 1943 році  він і до цього часу лишається святом дитини і книги.

По всій Україні у  бібліотеках відбуваються зустрічі з чарівними книжками, створеними письменниками і поетами для дітей. Тиждень дитячого читання «Читаємо. Мріємо. Діємо. Перемагаємо» стартував в Хмельницькій області 20 березня у дитячій філії центральної публічної бібліотеки Городоцької міської ради.        

Урочисте відкриття заходу відбулося за участю почесних гостей: директорки обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка Валентини Черноус та письменників Хмельниччини Віталія Міхалевського і Степана Шкапія. На свято завітали заступник начальника відділу культури, національностей, релігій та туризму Городоцької міської ради Сергій Щур, доктор філософії, вчений секретар клубу Сергія Виноградського Олександр Котлінський, поет Микола Думний.

В межах заходу директорка Городоцької ДХШ Леся Якубко презентувала  виставку робіт учнів мистецької школи «Війна очима дітей». Присутні переглянули театральну виставу «Дім мого серця» у виконанні учасників драматичного гуртка «Сяйво» (керівник  Ярчак Лілія) Городоцького ліцею№1.

Вокальний ансамбль «Росинка» (керівник Тетяна Мисик) Будинку дитячої творчості подарували глядачам приємні мелодії. Юні поети - Матвій Ярчак та Дар’я Горват читали власні вірші. Гра на бандурі учня Юрія Маланюка (вчитель музичної школи Ганна Гребенюк) вдало доповнювала читців поезії. З усім святковим дійством чудово впорались ведучі  -Артур Кучер та Анастасія Гзуля.

А ще присутні переглянули відео : «Книги, написані війною» та «Творці книг на захисті України». На згадку про зустріч обмінювались подарунками, та робили світлини.

Немає коментарів:

Дописати коментар