середа, 27 вересня 2023 р.

Бібліотека - твоя синергія перемоги.

 


Продовжує вражати своєю красою та гостинністю наша мила Городоччина. Ми зустрічали наших гостей з Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека . Візит відбувся в рамках «Мости Єднання» та з нагоди дня бібліотек, що відзначатиметься 30 вересня, в рамках XV Обласного форуму бібліотекарів Хмельниччини. Зустріч розпочалася із флешмобу «Бібліотека - твоя синергія перемоги», потім хмельничани поспілкувалися із головою Городоцька територіальна громада  Неонілою Андрійчук, яка зауважила, що бібліотеки є важливою ланкою в життті громади, поділилася планами для розвитку культури та бібліотек зокрема. Директор Городоцької ЦПБ Надія Бутельська провела екскурсію бібліотекою, розповіла про наші робочі будні та плани на майбутнє, а також познайомила присутніх з волонтерською діяльністю бібліотек громади. Хмельничани долучилися до плетіння сітки для воїнів ЗСУ та передали частину коштів для придбання автомобіля воїнам на передову лінію оборони, а також подарували Городоцькій центральній бібліотеці сучасні україномовні книги, які знайдуть свого вдячного читача. Олег Миколайович Федоров. начальник відділу культури, національностей, релігій та туризму знайомив гостей із видатними місцями нашого міста. Наші колеги відвідали вищий навчальний заклад Римо-Католицької Церкви– Інститут богословських наук Непорочної Діви Марії. Ректор о. Олег Жарук розповів про історію його заснування та діяльності, провів екскурсію. Провідний фахівець навчальної бібліотеки Аліна Рибакова розповіла про її фонди, ознайомила із започаткованим нещодавно музеєм книги, презентувала раритети польською мовою, яким виповнилось понад 150 років. Студенти Інституту виконали декілька творів сакральної музики та духовний гімн України «Боже Великий, Єдиний нам Україну храни!».

Фахівці з Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека побували також в

Городоцький краєзнавчий музей. G-museum. Під час екскурсії музеєм, який містить 9 експозиційних залів, бібліотекарів ознайомили з великою колекцією археологічних знахідок, з експозицією, що висвітлює історію Городоччини від Сарматського моря до сьогодення. показали залу для виставок робіт сучасних митців, представили лабораторію, де проводяться заняття у Школі природничого напрямку.

В процесі візиту гості відвідали ще й перший в Україні ультрасучасний інноваційний IQ-офіс - простір у складі «мозкового центру» групи компаній Епіцентру, санктуарій Святого Антонія та СК «Епіцентр». Дякуємо нашим колегам із Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки за цікаву та приємну зустріч.

Немає коментарів:

Дописати коментар