неділю, 7 жовтня 2018 р.

Веб квест «Code start у бібліотеці»



7 жовтня в рамках Тижня кодування ЄС в Інтернет – центрі Городоцької центральної бібліотеки для учнівської молоді міста проведено веб квест

 «Code start у бібліотеці». У  веб квесті прийняли участь  14 школярів від 8 до 14 років із шкіл міста, модераторами  були: бібліотекар  Інтернет - центру Ольга Зембіцька та   волонтер  - програміст  Діма Косовський.
 В процесі заходу  створювалась  спільна платформа для спілкування, школярі переглянули відеофільм про основи програмування. Тренери  Хмельницької  ОУНБ   познайомили  з  безкоштовними  та доступними  для дітей програмами: Microsoft Paint — багатофункціональним, досить простим у використанні  графічним  редактором,  за допомогою якої можна  зробити  скриншот — зображення, отримане комп'ютером, що зображає дійсно те, що бачить користувач на екрані монітора; програмою  GIMP -графічним редактором, який використовується для ретушування та редагування зображень, графічного оформлення , перетворення між різними форматами зображення та більш спеціалізованими завданнями;  FastStone - безкоштовною програмаою для перегляду, конвертації і редагування графічних зображень з простим і зручними інтерфейсом. Найцікавіше нашим учасникам було працювати в програмі  SCRATCE.  У середовищі  SCRATCE -  діти створювали власні інтерактивні історії, презентації, моделі, ігри. Школярі 12-13 років розповіли, що  з цією програмою вони   знайомились  в школі  тому їм  легше та швидше  вдалось  створити свою історію вибраного  героя,  додати скріпти (задати йому певні рухи , додати музичний супровід, мову) . Діти зробили  скріншот   своїх історій та за  допомогою волонтера з програмування Діми Косовського розмістили  свої знімки  на  Facebook  сторінці «Code start у бібліотеці» Хмельницька область» . На  завершення заходу  школярі взяли  участь в анкетуванні.









Немає коментарів:

Дописати коментар